Συνεργασίες

Η αντιμετώπιση των εντεινόμενων προβλημάτων των συμπολιτών μας δεν είναι δυνατόν να επιτευχθεί χωρίς την ενίσχυση της συνεργασίας με όλα τα ενεργά κύτταρα της κοινωνίας. Έτσι, στο πλαίσιο του προγράμματός μας, η ομάδα μας προχώρησε στην ανάπτυξη δεσμών και συνεργασιών με διάφορους φορείς με μοναδικό στόχο την ενίσχυση της προσπάθειας για μια πιο συντονισμένη αντιμετώπιση του φαινομένου του κοινωνικού αποκλεισμού. Νιώθουμε μεγάλη ευγνωμοσύνη και χαρά για όλους όσους προσέφεραν με τις δυνάμεις τους στην υλοποίηση του προγράμματος και στην ανακούφιση των συμπολιτών μας.

Σας ευχαριστούμε όλους θερμά!

*To read the english version, follow the link.

EDENRED

Edenred_corp

 

 

Μια εκ των πρωτεργατών υποστηρικτών της προσπάθειας μας αυτής είναι η εταιρία EDENRED η οποία, μέσω της χορηγίας της, μας παρείχε την τεχνογνωσία της αλλά και την απαραίτητη τεχνική υποστήριξη για την υλοποίηση του προγράμματος. Η παραγωγή των κουπονιών αλλά και η πρακτική παρακολούθηση τους καθ’όλη την διάρκεια του προγράμματος δεν θα ήταν αλλιώς εφικτή. Παράλληλα, η EDENRED προχώρησε σε ακόμη μια χορηγία προς το ΚΥΑΔΑ με την προμήθεια 3 Ηλεκτρονικών Υπολογιστών. Δεν θα πρέπει να ξεχάσουμε και την συμβολή της Eurobank, η οποία, με στόχο την διασφάλιση της διαφάνειας παρείχε εγγυητική επιστολή χωρίς επιβάρυνση.

 

Ε.Κ.Κ.Α

ethniko-kentro-koinonikis-allilegguis

 

 

Ευχαριστούμε επίσης το Εθνικό Κέντρο Κοινωνικής Αλληλεγγύης (Ε.Κ.Κ.Α)  για τη συνεργασία του στο πλαίσιο του «Street Work».

Public Issue

Public Issue

 

 

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά την εταιρία δημοσκοπήσεων Public Issue για την υποστήριξη και βοήθειά της στην κωδικοποίηση και καλύτερη παρουσίαση των αποτελεσμάτων της έρευνας του «Street Work».

Αποστολή Άνθρωπος

αποστολή άνθρωπος

 

 

Ιδιαίτερη αναφορά αξίζει να γίνει για τη συνεργασία με την ΜΚΟ «Αποστολή Άνθρωπος» που είχε ως στόχο την παροχή δωρεάν εμβολίων σε παιδιά ωφελουμένων του ΚΥΑΔΑ τα οποία είναι ανασφάλιστα.

 

ΜΕΤΑδραση

metadrasi

 

 

Η ΜΚΟ «ΜΕΤΑδραση» παρείχε πολύτιμες υπηρεσίες μετάφρασης σε Φαρσί και Αραβικά των ενημερωτικών φυλλαδίων που χρησιμοποιούσε η ομάδα «Street Work» κατά τις προσεγγίσεις της, ενώ παράλληλα βοήθησε και στην μετάφραση του Οδηγού Επιβίωσης για τους αστέγους στις ίδιες γλώσσες καθώς και στα γαλλικά.

 

Κέντρο Ζωής

κεντρο ζωής

 

 

Η ΜΚΟ «Κέντρο Ζωής» παρείχε σημαντικό ενημερωτικό υλικό για άτομα που αντιμετωπίζουν ψυχολογικά προβλήματα όντας φορείς του HIV/AIDS.

Θετική Φωνή

θετική φωνή

 

 

Στο πλαίσιο του «Street Work» η συνεργασία με την Μη Κυβερνητική Οργάνωση (ΜΚΟ) «Θετική Φωνή» υπήρξε καθοριστική. Μέσω της συνεργασίας αυτής ενισχύθηκε σημαντικά η δυνατότητα της ομάδας «Street Work» του προγράμματος για παραπομπή αστέγων για εξετάσεις αναφορικά με το HIV στο checkpoint της οργάνωσης.

 

Ερυθρός Σταυρός

σαμαρείτες

 

 

Η ενδυνάμωση της συνεργασίας με φορείς της οργανωμένης Κοινωνίας των Πολιτών ήταν χωρίς καμία αμφιβολία κομβική. Από την πρώτη, κιόλας, ημέρα των διανομών των κουπονιών, το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών Διασωστών & Ναυαγοσωστών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού συνεισέφερε τα μέγιστα στην ασφάλεια και διαχείριση των ωφελουμένων που κατέκλυσαν τον Κόμβο Αλληλοβοήθειας Πολιτών.

 

ΟΚΑΝΑ

okana-new

 

 

Η συνεργασία με άλλα ιδρύματα, ιδιαιτέρως καταρτισμένα στο πεδίο των ουσιοεξαρτώμενων αποδείχτηκε κάτι παραπάνω από σημαντική για την Ομάδα «Street Work» του προγράμματος. Ο ΟΚΑΝΑ παρείχε στα μέλη της ομάδας μας εκπαίδευση αναφορικά με την προσέγγιση της συγκεκριμένης ομάδας και της ιδιαιτερότητες της, ενώ από κοινού με την ομάδα «Street Work» πραγματοποιήθηκαν εξορμήσεις στο κέντρο της πόλης.

 

Γιατροί του Κόσμου

giatroi tou kosmou

 

 

Ευχαριστούμε τους Γιατρούς του Κόσμου για τη συνεργασία τους στο πλαίσιο του «Street Work».